Drainage

Drainage of ontwatering is het afvoeren van water uit de bodem over en door de grond, met als gevolg het verlagen van het grondwaterpeil en een droog grondoppervlak. Hierbij kan het water worden afgevoerd via drains, kleine sloten of greppels. Via deze waterafvoermiddelen stroomt het water naar grotere watergangen, die de functie van afwatering hebben. De ontwatering kan alleen goed werken als de afwatering ook goed is.

Bij het aanleggen van de drainagebuizen maakt JTG gebruik van een minikraan en/of een kettinggraver achter de trekker; hiermee kunnen veel meters in korte tijd worden ingegraven. Tijdens het graven van de sleuf wordt de drainagebuis direct op de bodem van de sleuf gelegd, waarna deze – indien gewenst – opgevuld kan worden met goed doorlatend materiaal, zoals zand. Er kan afhankelijk van de situatie voor meerdere drainagesystemen worden gekozen. Het is belangrijk om regelmatig (jaarlijks) de drains op hun werking te controleren. Dit kan JTG uiteraard ook voor u doen.

Machines

JTG heeft hiervoor een speciale geulengraver (ook wel kettinggraver of kettingfrees genoemd).

Meer weten over drainage?

Wilt u weten wat JTG voor u kan betekenen? Neem contact op met Jildert Teijema: 06 17 21 26 42, stuur een mail of vul het contactformulier onder aan de pagina in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met op.

Misschien bent u ook geinteresseerd in

Contact en offerte

Nieuwsgierig naar wat JTG voor u kan betekenen? Op zoek naar een deskundig advies? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte voor uw project?

Neem dan contact op met Jildert Teijema: 06 17 21 26 42 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

JTG Grond- en groenwerk
Suderpolderwei 1
8842 LR Welsrijp (Friesland)

Telefoon: 06 17 21 26 42
Email: info@jtg-grondengroenwerk.nl
KVK 60123389

Contactformulier

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht