Doorzaaien

Als de graszode schraal en mager staat, is het verstandig om bij te zaaien. Door bij te zaaien verhoog je het aantal grasplantjes. We zaaien de juiste grassoorten terug die geschikt zijn voor gazons, sportvelden, campingterreinen, enz. Na enkele jaren krijgen onkruidgrassen vaak de overhand in het gazon. Onkruidgrassen zijn niet geschikt voor gazons en leiden tot verarming van de grasmat. Met doorzaaien ontstaat er dus weer een goed evenwicht, wat zorgt voor een mooi gazon. Doorzaaien doet JTG met een speciale doorzaaimachine. In één werkgang wordt er gras gezaaid en ingewerkt in de bestaande graszode. Hierdoor komt het zaad ín de grond wat de kieming sterk bevorderd. Garantie voor een mooi resultaat!

Machines

JTG heeft de beschikking over een 140 cm brede Blec multi-seeder. Deze doorzaai-machine prikt maar liefst 720 kegelvormige gaten per m2 in de grond en zaait vervolgens direct volvelds graszaad. Hierna zorgt een borstel ervoor dat al het zaad in de gaatjes terecht komt. Als laatste wordt het zaad aangedrukt, zodat het niet óp de grond ligt, maar is ingewerkt. Hierdoor word een maximale opkomst van het gras gecreëerd. Zo krijgt u weer een mooi egaal gazon.

Meer weten over doorzaaien?

Wilt u weten wat JTG voor u kan betekenen? Neem contact op met Jildert Teijema: 06 17 21 26 42, stuur een mail of vul het contactformulier onder aan de pagina in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met op.

Misschien bent u ook geinteresseerd in

Contact en offerte

Nieuwsgierig naar wat JTG voor u kan betekenen? Op zoek naar een deskundig advies? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte voor uw project?

Neem dan contact op met Jildert Teijema: 06 17 21 26 42 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

JTG Grond- en groenwerk
Suderpolderwei 1
8842 LR Welsrijp (Friesland)

Telefoon: 06 17 21 26 42
Email: info@jtg-grondengroenwerk.nl
KVK 60123389

Contactformulier

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht